Auto’s Marktcijfers

De automarkt is altijd in beweging en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen is niet altijd even makkelijk. Gelukkig zijn er nu vele online diensten die hier snel helderheid in kunnen geven. Met lijsten van populaire en veel verkochte auto’s heeft u snel een goed inzicht welke auto’s op dit moment goed liggen in de tweedehands markt. Zo heeft u een goed inzicht hoe u het beste de verkoop van uw auto aan kan pakken.

Populaire auto’s zoals de Volkswagens en BMW ’s hebben de voorkeur bij particuliere verkoop. Dit soort auto’s zijn veel gevraagd en uw aanbod krijgt daarmee meer potentiële kopers. Wilt u uw kansen verder verhogen, let dat ook op andere belangrijke marktcijfers om te bepalen wat een goed startbod is. Daarnaast is het aan te raden om in de advertentie de onderhoudsgeschiedenis van uw auto te plaatsen. Zet ook een paar mooie foto’s neer, het liefst van alle kanten. Zo zien kopers dat er geen verborgen gebreken zijn en hebben ze het vertrouwen om een bod te wagen.

Heeft u geen zin om te wachten op een koper of is uw auto van een relatief onbekend of onpopulair merk? Dan is een aanbodsite beter in staat u verder te helpen. U plaatst hier een advertentie die veel lijkt op een digitale advertentie op bijvoorbeeld marktplaats. U krijgt vervolgens in 24 uur het hoogste bod uit een diepe poel van autoverkopers. Gaat u akkoord, dan is al het papierwerk in minder als 24 uur geregeld en heeft u het geld op de rekening.