Populaire Automerken

Als u een tweedehands auto wil verkopen is het merk uiteraard van belang. Sommige merken zijn aanmerkelijk populairder en daarmee makkelijk te verkopen. Het patroon in deze merken is ook snel te vinden. De top vijf meest populaire tweedehands automerken zijn:

  1. Volkswagen
  2. BMW
  3. Audi
  4. Mercedes-Benz
  5. Volvo

Het zal meteen opvallen dat vier van deze vijf merken uit Duitsland komt. Het wereldberoemde Duitse vakmanschap is verdiend met auto’s die zeer duurzaam zijn. Gebouwd voor een leven op de weg en gemakkelijk in het onderhoud. De koning aan de top van de tweedehands auto is nog altijd de Volkswagen Golf. En het lijkt er niet op dat het bescheiden golfje binnenkort van zijn troon gestoten zal worden. Ook voor tweedehands busjes is de Volkswagen Transporter met afstand de nummer één. Het lijkt niet uit te maken of u op zoek bent naar een relatief nieuw model of een goedkoop autootje. Er zijn modellen beschikbaar van alle leeftijden en in alle prijsklassen. Van een paar honderd voor een oud golfje tot enkele tienduizenden voor een bijna nieuw model.

Er is voor ieder wat wils op de tweedehands markt, maar iets waar universeel om gevraagd wordt bij gebruikte auto’s is betrouwbaarheid. Hier wordt ook meteen duidelijk waarom de Duitse merken deze markt domineren. Het stereotype van degelijke Duitse auto’s is niet uit de lucht komen vallen. U heeft snel een goede deal te pakken met uw oude Golf of Passat of 3-serie. Kijk online bij onder meer opkoopsites om te zien hoe snel u uw auto in keiharde contanten om kan zetten.